Vanliga frågor

Har du stött på något ord du inte förstår dig på? Eller vill lära dig mer om webbsidor? Här på denna sidan har vi samlat förklaringar av begrepp och annan intressant information. Vi delar helt enkelt med oss av vad vi vet, så ni kan lära er något nytt och förstå er på ord som ni tidigare inte visste vad de betydde. Saknar ni någon information på denna sidan som ni skulle vilja veta mer om? Kontakta oss så svarar vi gärna så gott vi kan på dina frågor.

Dags att skaffa webbsida? funderar du på om du ska göra den själv eller om du ska ta hjälp?
En webbsida som inte funkar hela tiden, har brister eller ger ett dåligt intryck kan skapa större skada än man kan tro. Så ta reda på om du verkligen har all kunskap du behöver innan du ger dig på på det på egen hand.
Vad är ett domännamn? Ett domännamn är på Internet ett namn på en administrativ helhet på Internet. Alltså namnet du skriver i sökfältet för att hitta webbsidan du söker. Oftast är det samma namn som sitt företag, med en ändelse som .se, .com. nu eller liknande. Vårt domännamn är tex. www.marketfix.se Du behöver alltid minst ett domännamn till din webbsida, men kan även ha flera. När du köper eller hyr webbsida från oss, så hjälper vi alltid dig med att ta fram ett domännamn om detta inte redan finns.
Överväger du om du ska skaffa en gratis webbsida eller investera i en betald? Vi har sammanställt en lista med för och nackdelar som kanske för valet enklare!
Vad är ett webbhotell? Alla webbsidor som finns ligger på ett så kallat webbhotell och det är en av de allra viktigaste delarna för en webbsida. Det är helt enkelt ett webbhotell som möjliggör att du kan publicera en hemsida på internet. Hur ett webbhotell fungerar med webbservrar behöver du kanske inte veta, men det är viktigt att veta vad du ska ta hänsyn till när du väljer ett webbhotell. Det finns trots allt många leverantörer att välja på och det är oftast mycket jobb med att behöva byta webbhotell senare, vilket gör att man bör överväga beslutet av detta noga redan från början. När ni köper eller hyr webbsida från oss slipper ni funderar över detta, vi har redan valt det bästa åt er. Till er andra rekommenderar vi att använda stabila webbhotell som har sina sevrar i Sverige och som har en bra support.